Opleiding Zelfkonfrontatiemethode en Waarderingstheorie

Evaluatie door cursisten

Simone van der Velde, docent:

Wat heeft mij de Summer Course opgeleverd?

 

Mijn motivatie om de Summer Course te gaan volgen was in eerste instantie;” ik wil weer gaan studeren, iets met communicatie, coaching of iets dergelijks”. Vanuit mijn baan, docent bij Fontys, werk ik heel graag met mensen. Toch merk ik dat het dagelijkse werk en leven hectisch is. Toen ik een berichtje op Linkedin zag over een Summer Course dacht ik meteen: “YES dat is het. Uit je werkomgeving, tijdens mijn vakantie, wat wil je nog meer. Deze twee weken ‘op de hei’ waren geweldig. Ik kon me volledig op de studie richten, geen andere zaken aan mijn hoofd.

Het mooie van de opleiding vind ik dat je zelf ervaart wat het is om gecoached te worden, volgens de ZKM. Gedurende dit traject ga je ook zelf in de rol van de coach. Dus je leert voor coach en je ervaart het tegelijkertijd zelf. Doordat je ervaart wat het met je doet, begrijp je ook sneller wat je beter wel/niet kunt doen.

De groep waarmee ik aan de slag ging was al snel een hechte groep waarin flink geleerd werd van en met elkaar.

Veel praktische oefeningen werden afgewisseld met theoretische achtergrondinformatie.

 

Wat ik ermee ga doen?

Veel cursisten willen een eigen praktijk beginnen. Dat heeft in eerste instantie niet mijn voorkeur. Ik wil het in mijn dagelijkse werk integreren.

Allereerst de communicatievaardigheden en de attitude van de persoon als deskundige kan ik heel goed praktisch vertalen naar mijn dagelijkse werk. Het NIET oordelen is iets wat voor mij van belang is! Echt met een leeg hoofd luisteren naar mensen..

 

Het lesgeven, een vergadering bijwonen, een gesprek met een collega of student; ik merk dat ik het al anders doe.

Voor mij heeft dat al heel veel meerwaarde. Ik kijk uit naar module 2 waarin we dieper ingaan op bepaalde onderwerpen zoals overdracht-tegenoverdracht, weerstand etc.

In mijn dagelijks werk als docent heb ik daar ook mee te maken. Studenten die vastlopen, weerstand hebben etc. Dan kan ik de algemene vaardigheden die ik in de opleiding leer gebruiken.

Daarnaast wil ik gedurende de opleiding mensen gaan coachen met de ZKM zodat ik de werkwijze straks optimaal beheers. Straks zal dit ook een plek in de organisatie krijgen waarin ik studenten of een team kan ondersteunen in hun leerproces middels deze methodiek. Ik zie daar veel mogelijkheden voor door dit op maat te gaan maken voor een specifieke doelgroep.

 

Al met al een erg inspirerende opleiding! Waar je als persoon EN als ZKM professional veel leert.

 

Groet Simone, oktober 2013

 

Reina Ofrein, docent educatie:

De vorm van een summer course is me goed bevallen. Ik vond het fijn dat er in onze groep mensen met verschillende achtergrond zaten; daar leerde ik veel van. De toetsen waren heel goed, dwong me om diep op de theorie in te gaan.

 

Harry Scherpenborg, personeels- en loopbaanadviseur:
Ik ben naar de ZKM opleiding gegaan met het idee om goed vaardig te worden in het adviseren en begeleiden van mensen, zodat ik mensen ook echt kan helpen in het veranderen van gedrag bij hun persoonlijke ontwikkeling. Na een intensieve training van vijf maanden, waarvan veel huiswerk, ben ik van mening dat de ZKM methode mij als adviseur professioneler heeft gemaakt en kan ik deze methode in mijn werk goed gebruiken. Lees meer

I

 

Antoinette Klompmakers, Ambulante Onderwijskundige Begeleiding, Visio Zuid.

Workshop Statistiek:  “statistiek is nou niet de leukste workshop” zou je zeggen. Toch was de opkomst groot. De deelnemers die vrijdag 16 november aanwezig waren in Huis te Eerbeek zagen de noodzaak van het goed kunnen uitlezen van een ZKM-rapportage. Lees meer

 

Over de Docenten


Hubert Hermans

Boeiende colleges met mooie voorbeelden en breder dan alleen het vak. We konden praktisch alles vragen, nooit het gevoel gehad dat een vraag 'raar' was. Die wetenschappelijke instelling om te willen verkennen en onderzoeken, vond ik heerlijk.

 

Mieke Wijdeveld

Zo competent en integer, zelden meegemaakt. Ze gaf me een totaal veilig gevoel en dat kwam omdat ze duidelijk was, zowel inhoudelijk als in haar intenties en omdat ze echt geweldig verstand van zaken heeft.

 

Judith Smeets

Duidelijk en objectief. Ik heb veel gehad aan een gesprek over 'waarden'. Hoe verhoud je je t.a.v. een klant.

 

Paulien van Kessel

Praktijkgericht, zet je als supervisor soms goed aan de grond en praktisch bewustmakend van eigen kracht en zwakte.

 

Jan Nauta

Ik krijg bij hem een gevoel van onthaasting en dat je op een rustige manier onder de oppervlakte van een klant mag kijken.
Webdesign Groningen | van Heemstra WebdesignWebdesign
webdesign groningen webdesign website laten ontwerpen website laten maken